"Autorskola" aicina radošo profesiju studentus piedalīties mācību kursa par autortiesībām izstrādē

15.11.2023

Autors: Autorskola; Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Izglītojošā un informatīvā platforma par intelektuālo īpašumu "Autorskola" aktīvi sākusi jauna projekta "Mācām nākotnes skolotājus" īstenošanu. Tāpēc "Autorskolas" radošā komanda aicina augstskolu studentus, kuri apgūst pedagoga profesiju vai gatavojas darboties radošajās industrijās, iesaistīties projekta realizācijā.

Projektā no šī gada oktobra līdz 2024. gada septembrim tiks izstrādāts augstskolām domāts tiešsaistes mācību kurss pedagoģijas un radošo profesiju studentiem autortiesību un blakustiesību apguvei, kā arī metodiskais materiāls, kas topošajiem skolotājiem un radošo industriju pārstāvjiem parādītu, kā šīs tēmas mācīt saviem nākotnes skolēniem un jauniešiem, kuri vēlas darboties radošajās profesijās.

"Mums ir svarīgi, lai izglītojošais materiāls, kas taps projekta "Mācām nākotnes skolotājus" ietvaros, būtu ne tikai atbilstošs izglītības standartiem, bet arī saistošs un uzrunātu mūsu tiešo mērķauditoriju – studentus un augstskolu pasniedzējus, tādēļ vēlamies piesaistīt projektam arī studentus," uzsver projekta "Mācām nākotnes skolotājus" vadošā partnera, Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA), izpilddirektore Liena Edvardsa, piebilstot:

"Tieši studenti vislabāk zina, kā saistošā un inovatīvā veidā vajadzētu pasniegt autortiesību un blakustiesību vielu, lai topošie skolotāji un radošo profesiju pārstāvji varētu saprast un uzzināt, kādi jautājumi būtu jāiekļauj mācību materiālā. Tas ir iemesls, kādēļ aicinām iesaistīties projektā augstskolu studentus un mācībspēkus."

Liena Edvardsa norāda, ka projekta īstenošanas laikā paredzēts arī semināru cikls tajās Latvijas augstskolās, kas sagatavo pedagogus un radošo profesiju nākotnes profesionāļus, tāpēc sevišķi nozīmīga ir sadarbība jau izglītojošā materiāla sagatavošanas procesā. "Aicinām visus ieinteresētos augstskolu studentus un pasniedzējus iepazīties ar mūsu sagatavoto infografiku, ieskatīties "Autorskolas" mājaslapā vai sociālo mediju "Facebook" un "Instagram" kontos, kur publicējam visus jaunumus, konkursus interesentiem un noderīgu informāciju ne tikai par projektu "Mācām nākotnes skolotājus", bet arī par intelektuālā īpašuma aizsardzību, tostarp – autortiesībām un blakustiesībām –, kopumā," uzsver Liena Edvardsa.