Jaunievēlētās padomes sēdē apstiprināta LaIPA vadība

20.06.2023

Jaunievēlētās padomes sēdē apstiprināta LaIPA vadība

20. jūnijā uz savu pirmo sēdi sanāca Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) padome, kura uz turpmākajiem trim gadiem tika ievēlēta LaIPA biedru atkārtotajā kopsapulcē 6. jūnijā.

Par LaIPA padomes priekšsēdētāju padome ievēlēja mūziķi un producentu Rūdolfu Budzi, kurš pēc ievēlēšanas LaIPA vadītāja amatā norāda uz vairākiem svarīgiem uzdevumiem, kas paveicami, esot LaIPA padomes priekšsēdētāja amatā: “Svarīgi ir stiprināt LaIPA kā nozares līdera reputāciju tādās sfērās kā mūziķu un producentu kopienas un mūzikas patērētāju informētība un izglītotība par autortiesībām un blakustiesībām, sabiedrības, īpaši jaunās paaudzes, izpratne par autortiesību un blakustiesību jomu un svarīgumu radošo industriju nozarē, atbalsts mūzikas industrijas aktivitātēm.

Rūdolfs Budze ir pārliecināts, ka mūziķus un producentus apvienojošā organizācija vispirmām kārtām ir nozari stiprinoša apvienība, kuras uzdevums ir iestāties par mūziķu un producentu tiesībām: 

“Nenoliedzami, LaIPA nav kaut kas pats par sevi pastāvošs, tāpēc daudz atkarīgs arī no pašu mūziķu un producentu iesaistes nozares un autortiesību un blakustiesību jomas sakārtošanā. Viens no maniem kā LaIPA padomes vadītāja uzdevumiem ir par to pārliecināt gan sabiedrību, gan pašus mūziķus un producentus, tostarp – veicināt jaunu biedru piesaisti LaIPA no mūziķu un producentu vidus,” uzsver Rūdolfs Budze, LaIPA padomes priekšsēdētājs.

Padomes sēdē par LaIPA izpilddirektori atkārtoti apstiprināta Liena Edvardsa, kura LaIPA izpildinstitūcijas darbu vada jau 10 gadus. Tāpat LaIPA padome apstiprinājusi LaIPA Izglītības un kultūras atbalsta struktūrvienības komisiju. Saskaņā ar LaIPA biedru kopsapulces lēmumu Izglītības un kultūras atbalsta struktūrvienības līdzekļu izlietojumu uzrauga Izglītības un kultūras atbalsta struktūrvienības komisija, kura sastāv no 16 komisijas locekļiem. Komisijā ietilpst LaIPA padomes locekļi, trīs LaIPA kopsapulcē ievēlēti mūziķu un producentu pārstāvji, kā arī pieci mūzikas nozares organizāciju virzīti pārstāvji – nozares eksperti. Komisija uz savu pirmo sēdi sanāks augusta beigās.

6. jūnija LaIPA atkārtotajā kopsapulcē par jaunās padomes locekļiem ievēlēti no producentu vidus – Petri Mannonens (“Universal Music”), Līva Pētersone–Kļaviņa (“Instrumenti”), Guna Zučika (“Every Little Thing”) un Agnese Cimuška–Rekke, savukārt no izpildītāju vidus – mūziķi Kārlis Būmeisters, Rūdolfs Budze, Arnis Račinskis un Kārlis Auzāns.