Noslēdzies LaIPA izsludinātais stipendiju konkurss – stipendija piešķirta 50 jaunu ierakstu radīšanai

17.12.2020

Noslēdzies LaIPA izsludinātais stipendiju konkurss – stipendija piešķirta 50 jaunu ierakstu radīšanai

Kā papildu atbalsta mehānismu ārkārtējās situācijas laikā, 9. novembrī biedrība “Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” izsludināja stipendiju konkursa II kārtu mūzikas jaunrades veicināšanai. Līdz ar konkursa noslēgumu un pieteikumu izvērtēšanu, LaIPA paziņo konkursa rezultātus – papildinot Latvijas kultūras telpu ar jauniem mūzikas ierakstiem, LaIPA stipendijas jauna skaņdarba radīšanai ieguvuši 50 mūziķi.

Izvērtējot 102 pieteikumus, biedrības padome 7 profesionālu mūzikas nozares pārstāvju sastāvā, ir piešķīrusi stipendijas 50 Latvijas mūziķiem jaunu mūzikas ierakstu radīšanai.

LaIPA stipendija tika piešķirta tādiem mūziķiem kā Miks Dukurs, Normunds Rutulis, Antra Stafecka, Dainis Tenis, Ingars Viļums, Jānis Bukums, Sabīne Geiba, Ivo Grīsniņš Grīslis, Rūdolfs Macats, Mārtiņš Kanters, Roberts Rasa, Edijs Šnipke, Karīna Tropa un citiem. Ar pilno konkursa uzvarētāju sarakstu var iepazīties šeit: https://ej.uz/II_stipendiju_konkurss

Vērtējot saņemtos pieteikumus, tika ņemtas vērā sekojošas kvalitātes – pieteikuma atbilstība konkursa nolikumam, mūziķu izdotais un LaIPA datubāzē reģistrētais mūzikas ierakstu katalogs, projekta aktualitāte, skaidri formulēta mērķauditorija, realizācijas gaita, atbilstība stipendiju konkursa mērķim un citi kritēriji.

Elita Mīlgrāve, LaIPA Padomes priekšsēdētāja, dalās ar iespaidiem: “Vērtēt pieteikumus un radošas idejas vienmēr ir izaicinājums un ar šādu sarežģītu situāciju sastapāmies arī mēs. Ļoti novērtējam mūziķu aktivitāti, spilgtās idejas un spēju to arī “uzlikt uz papīra”. Noslēdzoties jau otrajam stipendiju konkursam un vērtējot lielo interesi, esam gandarīti, ka varam sniegt papildu atbalsta mehānismu, kas papildinās kultūras vidi ar jauniem dārgakmeņiem!” 

“Mūzikas jaunrades konkursa rezultāti spilgti pierāda – mūsu mūziķiem ir ko teikt un tas rada pārliecību, ka Latvijas kultūras telpa sagaidīs profesionālus un radošus papildinājumus. Esam ļoti gandarīti par augstvērtīgajiem projektiem, kuri tika iesniegti konkursā. Kaut reizēm mēs neapzināmies mūzikas klātbūtni un tās pievienoto vērtību, tā mums ir ik uz soļa – radio, filmās un seriālos, publiskās vietās un tā ir tuvākais sabiedrotais grūtos dzīves brīžos. Mūzika ceļ un atraisa mūsos labāko. Šo iemeslu dēļ ir svarīgi atcerēties, cik daudz resursu, pūļu un enerģijas iegulda mūziķi un citi industrijas profesionāļi, lai dziesmas ne vien dzimtu, bet arī nonāktu līdz klausītājiem,“ stāsta LaIPA izpilddirektore Liena Grīna.

Izsludinot konkursu, LaIPA mērķis ir atbalstīt Latvijas izpildītāju un mūzikas ierakstu producentu darbību, piešķirot finansējumu jaunu mūzikas ierakstu radīšanai. Stipendija konkursa veidā tiek piešķirta mūzikas ieraksta radīšanas izmaksu segšanai līdz 500 EUR apmērā, par aktivitātēm, kuras ir jārealizē līdz 2021. gada 31. martam. LaIPA stipendiju finansējumu nodrošina LaIPA fonds „Izglītības un kultūras atbalstam”.