Intelektuālā īpašuma dienā diskutēs par autortiesībām digitālajā laikmetā

20.04.2017

Intelektuālā īpašuma dienā diskutēs par autortiesībām digitālajā laikmetā

Lai pievērstu uzmanību un informētu sabiedrību par intelektuālā īpašuma jautājumiem, kā katru gadu, 26. aprīlī visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā Intelektuālā īpašuma diena. Šogad šī diena veltīta inovācijām, tam, kā tās pozitīvi ietekmējušas mūsu dzīvi, kā arī intelektuālā īpašuma aizsardzības lomai šajos procesos.

Attīstoties tehnoloģijām, inovācijas ienāk arī mūzikā, tādējādi mainot ne vien auditorijas mūzikas klausīšanās paradumus, bet arī mūzikas industriju kopumā. Kas mūziķiem ir jāzina par sava intelektuālā īpašuma aizsardzību šajā digitālajā laikmetā?

Šogad Starptautiskās Intelektuālā īpašuma dienas ietvaros Latvijas Mūzikas attīstības biedrība / Latvijas Mūzikas eksports aicina uz atklāto semināru un diskusiju par šiem jautājumiem. Seminārs un diskusija notiks Kaņepes Kultūras centrā (Skolas ielā 15) no plkst. 10:00 līdz 14:00.

Pasākuma programma:

10:00 - reģistrācijas sākums
10:30 - Saruna ar Lienu Grīnu (LaIPA) un Ievu Kolmani (AKKA/LAA) par intelektuālo īpašumu - organizāciju darbības specifiku, autortiesību un blakustiesību jautājumiem, straumēšanas servisiem Latvijā u.tml. Sarunu moderēs un ar praktisko pieredzi dalīsies Raitis Zgirskis, LaIPA Starptautisko datu apstrādes speciālists. 
12:00 - pauze
12:30 - saruna ar grupu "Carnival Youth” par dalību un pieredzi starptautiskajās mūzikas industrijas konferencēs.

Dalība pasākumā ir bez maksas. 

Pieteikumu semināram sūti uz epastu - ar norādi pieteikums semināram.

Ja vēlies gūt ieskatu par jautājumiem, ko pārrunāsim šajā seminārā, lasi rakstus "Kas jāzina interneta vidē ievietotas mūzikas autoram?", "Nākamā pasaules līmeņa mūzikas superzvaigzne varētu nākt no Latvijas", "Vai visas lietas internetā ir par brīvu?" un citus rakstus sadaļā Praktiski.