Britu policija cīnās ar pirātiskā satura mājaslapām legālā ceļā

14.08.2015

Britu policija cīnās ar pirātiskā satura mājaslapām legālā ceļā

Britu policija atradusi veiksmīgu veidu, kā cīnīties ar pirātiskajām mājaslapas saitēm internetā, sadarbojoties ar privātajiem uzņēmējiem - reklāmas aģentūrām, pārtikas ražotājiem, u.c. Kādēļ tas ir svarīgi arī mūziķiem?

Ieviešot īpašu pasākumu kopumu 2013. gada vasarā, sauktu par Operation Creative, un Infringing Website List (IWL) jeb pirātiskā satura mājaslapu sarakstu,

britu policija ir panākusi 73% kritumu legālo kompāniju reklāmām nelegālajās mājaslapās, vēsta mūzikas resurss Musicbusinessworldwide.com.

 

Reklāmas no pārtikas, dzērienu un nekustamo īpašumu kompānijām šajās lapās tikpat kā vairs neparādās vai parādās ļoti maz. Savukārt Digital Citizens Alliance dati liecina, ka 2013. gadā tieši šīs pirātiskā satura lapas guva ap 227 miljoniem ASV dolāru lielus ieņēmumus ik gadu.

Intelektuālā īpašuma noziegumu atklāšanas nodaļa jeb The Police Intellectual Property Crime Unit (PIPCU) ar IWL starpniecību nodrošina informāciju par dažādos resursos ievietotām digitālajām reklāmām, regulāri papildinot pirātiskā satura mājaslapu sarakstu.

Savukārt Operation Creative sadarbībā ar reklāmas aģentūrām un mūzikas industriju pārstāvjiem galvenais mērķis ir līdz minimumam samazināt ieņēmumus no legālajām reklāmām šajās lapās.

Policijas pārstāvji ir strikti un uzsver, ka

 

intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumi ir nopietni noziegumi, jo būtiski kaitē gan kompānijām, gan arī pašiem klientiem.



Visas minētās darbības ir tikai viens no veidiem, kā, sadarbojoties ar privātajiem uzņēmējiem, britu policija veicina tiesību īpašnieku aizsardzību, uzlabojot darbu radošajā uzņēmējdarbībā, tostarp mūzikā.

Turklāt arī šo lapu lietotāji nav pasargāti no riska, ka viņu datori un citas ierīces tiks aplipināti ar dažādiem vīrusiem, kaitējot datu drošībai.

 

Raksta versiju angļu valodā lasi šeit.