Pašmāju jaunuzņēmuma "Sonarworks" produkts - Eiropas gada labākais piederums mūzikas baudīšanai

13.11.2017

Pašmāju jaunuzņēmuma

Latvijas audio tehnoloģiju jaunuzņēmuma "Sonarworks" izstrādātā programmatūra "True-Fi" Eiropas austiņu izstādē "CanJam Europe" apbalvota kā gada labākais piederums mūzikas baudīšanai.

Šī mums ir milzīga atzinība, jo pirmo reizi prezentējām savu produktu mūzikas cienītājiem. Līdz šim strādājām tikai ar mūzikas profesionāļiem un ierakstu studijām,

norāda Jānis Spoģis, uzņēmuma "Sonarworks" patērētāju produktu vadītājs.

Austiņu izstāde "CanJam Europe" šogad norisinājās Berlīnē, pulcējot 111 zīmolus no visas pasaules, tai skaitā ASV, Ķīnas un Lielbritānijas. Izstādes noslēgumā veikts apmeklētāju balsojums, kur noskaidrots, ka par gada labāko mūzikas klausīšanās ierīci atzīta Latvijas audio tehnoloģiju jaunuzņēmuma "Sonarworks" izstrādātā "True-Fi" programmatūra. Tā īpaša ar to, ka izlabo nepilnības skandu un austiņu skanējumā, tādējādi ļaujot klausītājam mūzikas skanējumu baudīt tādā pašā kvalitātē, kāds ir ierakstu studijā.

"Sonarworks" profesionālo audio tehnoloģiju tirgū debitēja 2015. gadā, kļūstot par vienu no pasaules līderiem digitālā skanējuma korekciju jomā. Šobrīd "Sonarworks" produktu - "Reference 3" kalibrācijas programmatūru - lieto vairāk nekā 16000 ierakstu studiju visā pasaulē, sākot no mājas studijām līdz pat augstākā līmeņa studijām, kurās darbojas tādi mūziķi kā Teilore Svifta, Beyonce, Lady Gaga, Coldplay un daudzi citi.

Avots: labsoflatvia.com