Kas ir Z paaudze un cik svarīga tai ir mūzika?

12.09.2017

Kas ir Z paaudze un cik svarīga tai ir mūzika?

Par šo paaudzi tiek dēvēti jaunieši vecumā līdz 19 gadiem, kuri ir uzauguši digitālajā vidē un ir nepārtrauktā ‘pieslēgumā’. Mūzika ir viena no būtiskākajām viņu dzīves sastāvdaļām, tāpēc ar tās palīdzību ir iespējams pievērst šīs paaudzes uzmanību un izzināt to.

Balstoties uz Pandora pētījumu, 81% šīs paaudzes jaunieši apgalvo, ka mūzika palīdz tiem celt pašpārliecību, savukārt 85% jauniešiem mūzika palīdz būt radošākiem. 16 gadīgs jaunietis vidēji nedēļā klausās 7 dažādus mūzikas žanrus, kas nozīmē, ka ikdienā tie pavada vairākas stundas, klausoties mūziku.

 Savukārt AdWeek aptaujā tika noskaidrots, ka Youtube ir visvairāk izmantotā izklaides platforma Z paaudzes vidū. 95% jauniešu ikdienā izmanto šo kanālu, savukārt 50% apgalvoja, ka bez šī kanāla “nevarētu dzīvot”. Jaunieši Youtube ne tikai klausās mūziku, bet arī komentē dažādus mūzikas video, kā arī augšupielādē savus. Tomēr Spotify aplikācija ir populārākā mūzikas aplikācija tieši 16-19 gadus vecu jauniešu vidū.

 Tā kā jaunās paaudzes vēlme pēc mūzikas turpina augt, arī mūzikas lietotņu pieprasījums turpinās palielināties, kas nozīmē, ka šajā sfērā ir iespēja ienākt jaunām mūzikas aplikācijām. Savukārt no esošajām mūzikas lietotnēm tuvākajā laikā sagaidīsim atjauninājumus, lai sekmētu arī turpmāku to pieprasījumu.  

Kaut arī pastāv neskaitāmas satura formas, Z paaudzes vidū mūzika tiek izmantota visplašāk. Šodien mūzika palīdz jauniešiem veidot savu identitāti un iepazīt sevi. To iespējams klausīties dažādās platformās, ieskatot sociālos tīklus, straumēšanas platformas, u.c. Šī paaudze veido īpaši svarīgu mūzikas segmentu mūzikas industrijā, kā arī tie ir aizsācēji jaunu mūzikas tendenču ienākšanai sabiedrībā.

Avoti: AdWeekBlogmutt