Veiksmīgi noslēdzies pirmais “RIGaLIVE” pasākumu kopums

11.09.2017

Veiksmīgi noslēdzies pirmais “RIGaLIVE” pasākumu kopums

6. un 7. septembrī Rīgā notika pirmais “RIGaLIVE” pasākumu kopums, kura laikā tika radītas 16 pasaules līmeņa dziesmas, kā arī notika lekcijas mūzikas un citu radošo industriju pārstāvjiem.

Lielu atsaucību gan no vietējiem, gan ārvalstu dalībniekiem un ekspertiem guva “RIGaLIVE” dziesmu rakstīšanas nometne, kur divu dienu laikā tika radītas 16 dziesmas, ko ārvalstu eksperti atzina par esam “augstā līmenī visas pasaules kontekstā”. Šāda mēroga dziesmu darbnīca Latvijā notika pirmo reizi. Starp mazāk zināmiem, bet tikpat talantīgiem mūziķiem darbnīcās strādāja Dons, Justs, Aminata, Kaspars Ansons, Arnis Račinskis, Elizabete Balčus, Jānis Aišpurs, Markus Riva un citi, bet no ārvalstu dalībniekiem jāpiemin Noep no Igaunijas, divi dalībnieki no Lietuvas un Levis Gardiners (Lewis Gardiner) no Skotijas.

Šī ir lieliska pieredze. Ja šādi pasākumi būtu pāris reizes gadā, nešaubos, ka tas celtu Latvijas mūzikas kvalitāti citā līmenī,

atzinīgi vērtē viens no nometnes dalībniekiem - Dons.

Nometnes laikā radītās dziesmas dalībnieki tika aicināti iesniegt “Supernova 2018” vai jebkuras citas valsts “Eirovīzijas” konkursam. Lielākā daļa dalībnieku ir stingri apņēmušies atsaukties aicinājumam, un, ja ņem vērā ekspertu viedokļus, iesniegtās dziesmas varētu gūt panākumus un iezīmēt Latvijas vārdu starp “Eirovīzijas 2018” dalībniekiem.

Vēl viena “RIGaLIVE” sadaļa bija izglītojošo meistarklašu un lekciju kopums industriju dalībniekiem, kuru laikā arī tika prezentēts pētījums “Latvijas iedzīvotāju mūzikas klausīšanās paradumi 2017”, bet pēc pētījuma notika diskusija starp pašmāju un starptautiskajiem mūzikas industrijas dalībniekiem un gūtas vērtīgas atziņas.

“RIGaLIVE” bija pirmais pasākums, to organizē “Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports”. Jau ir zināms nākamās “RIGaLIVE” dziesmu darbnīcas un lekciju norises laiks, kas būs 2018. gada marts. Vairāk informācijas un dalībnieku pieteikšanās izziņošana sekos līdz gada beigām.