Dons, Justs, Aminata un citi pazīstami mūziķi sešās stundās rada astoņas jaunas dziesmas

07.09.2017

Dons, Justs, Aminata un citi pazīstami mūziķi sešās stundās rada astoņas jaunas dziesmas

Noslēgusies pirmā “RIGaLIVE” dziesmu rakstīšanas nometne. Radītās dziesmas ieguva īpaši labu atzinību no starptautiskajiem mūzikas industrijas pārstāvjiem.

Kā iepriekš ziņots, 6. un 7. septembrī  Rīgā notiek izglītojošs un izklaidējošs pasākums - RIGaLIVE. Tā ietvaros notiek meistarklases un lekcijas industriju dalībniekiem, kā arī koncerti ar pašmāju un ārvalstu mūziķiem. Pasākumu organizē “Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports”.

RIGaLIVE dziesmu rakstīšanas darbnīcām pieteicās vairāk nekā četrdesmit pašmāju un ārvalstu dalībnieki. Pēc atlases tika izveidotas 8 darba grupas, kurās piedalās 3 – 4 dalībnieki: mūzikas autors, izpildītājs un producents. Starp pašmāju dalībniekiem atrodami jau pieredzējuši autori, producenti un izpildītāji -  Dons, Justs, Aminata, Kaspars Ansons, Arnis Račinskis,  Jānis Aišpurs, Markus Riva un citi, bet no ārvalstu dalībniekiem citu starpā jāpiemin  Noep no Igaunijas, kas ir izpelnījies starptautisku atzinību un ir vairākkārt uzstājies arī Latvijā.

Tikai sešās stundās radīt tik augsta līmeņa skaņdarbus ir īpaši novērtējams talants un spējas,

par mūziķu veikumu izsakās Sony Music pārstāvis Mikko Tukiainen, kurš ir pieaicināts, lai noklausītos katras dienas veikumu starptautiskās mūzikas industrijas kontekstā.

Pēc dalībnieku izvēles, radītās dziesmas tiks iesniegtas „Supernova 2018” un Lietuvas „Eirovīzija 2018” konkursiem. Sākot no nākamās nedēļas tiek izsludināta pieteikšanās darbnīcai.

Visu dalībnieku sarakstu un vairāk informācijas var atrast http://musiclatvia.lv/ un festivāla Facebook lapā.