‘RIGaLIVE’ izsludina pieteikšanos meistarklasei un lekcijām

30.08.2017

‘RIGaLIVE’ izsludina pieteikšanos meistarklasei un lekcijām

Mūzikas industrijas festivāls Rīgā notiks 6. un 7. septembrī.

Par festivālu stāsta “Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksporta birojs” izpilddirektore Agnese Cimuška:

Pasākuma mērķis ir veicināt vietējo radošo un mūzikas industriju pārstāvju profesionalitāti, savstarpējo sadarbību un pieredzes apmaiņu gan vietējā līmenī, gan ar starptautiskajiem industriju pārstāvjiem. Pirmajā pasākumu sērijā septembrī uzsvars tiek likts uz mūzikas industriju un dziesmu rakstīšanas darbnīcām.

Festivāla pirmā diena tiks atklāta ar dziesmu rakstīšanas darbnīcu, kas turpināsies arī otrajā festivāla dienā. 

Festivāla programma sastāv no vairākiem elementiem, tai skaitā, dziesmu rakstīšanas darbnīca, uz ko tika aicināti pieteikties mūzikas autori, izpildītāji un producenti, kuri divu dienu laikā vairākās darba grupās strādās pie jaunu dziesmu radīšanas. Pēc dalībnieku izvēles, radītās dziesmas tiks iesniegtas „Supernova 2018” un Lietuvas „Eirovīzija 2018” konkursiem.

Otra būtiska sadaļa ir meistarklases un dažādas lekcijas, kuras šogad dalībniekiem tiek piedāvātas bez dalības maksas. Starp vairākām citām lekcijām un prezentācijām (ekase.lv, “Rangercomputer”, “Fanvestory”), dalībniekiem ir pieejama meistarklase “Preses relīze kā publiska tēla veidotāja” valodas ekspertes Aigas Veckalnas vadībā. Bet dienas noslēgumā notiks TNS pētījuma “Latvijas Iedzīvotāju mūzikas klausīšanās paradumi 2017” prezentācija un mūzikas industrijas dalībnieku diskusija. Reģistrācija lekcijām ir bez maksa un norisinās līdz 4. septembrim. Vairāk par programmu un pieteikšanos mājaslapā un Facebook lapā

Savukārt pilnīgi visiem - gan dalībniekiem, gan apmeklētājiem pieejami ir koncerti – 6. septembra vakarpusē Fon Stricka Villā un klubā “OneOne”, uzstāsies pašmāju “Pacific K”, kā arī viesi – “Black Oak” (Holande), “Condor Avenue” (Lietuva) un “Noep” (Igaunija).

Pasākumu kopums tiek veidots pēc “Latvijas Mūzikas attīstības biedrības/ Latvijas Mūzikas eksports” iniciatīvas. “RIGaLIVE” mērķis ir veicināt vietējo radošo industriju pārstāvju profesionalitāti, savstarpējo sadarbību un pieredzes apmaiņu gan vietējā līmenī, gan ar starptautiskajiem industriju pārstāvjiem.