Festivālā "RIGaLIVE" mūzikas industrijas pārstāvji strādās pie jaunu skaņdarbu izveides

30.08.2017

Festivālā

Radošo meistarklašu un darbnīcu festivāls Rīgā notiks 6. un 7. septembrī.

Par festivālu stāsta “Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksporta birojs” izpilddirektore Agnese Cimuška:

Pasākuma mērķis ir veicināt vietējo radošo un mūzikas industriju pārstāvju profesionalitāti, savstarpējo sadarbību un pieredzes apmaiņu gan vietējā līmenī, gan ar starptautiskajiem industriju pārstāvjiem. Pirmajā pasākumu sērijā septembrī uzsvars tiek likts uz mūzikas industriju un dziesmu rakstīšanas darbnīcām.

Festivāla pirmā diena tiks atklāta ar dziesmu rakstīšanas darbnīcu, kas turpināsies arī otrajā festivāla dienā. 

Tā ir viena no būtiskākajām pasākuma sadaļām, kurā piedalīsies pašmāju un starptautiski dalībnieki (producenti, autori un izpildītāji), divu dienu laikā strādājot pie jaunu dziesmu radīšanas. Katrā darba grupā strādās trīs dalībnieki – mūzikas autors, izpildītājs un producents. Dienas beigās notiks dziesmu klausīšanās dalībnieku un starptautisku profesionāļu vidū – piedalīsies producenti, izdevniecību pārstāvji un mūzikas autori no starptautiskajām ierakstu kompānijām, kā arī radio DJ un programmu direktori. Pēc dalībnieku izvēles, radītās dziesmas tiks iesniegtas „Supernova 2018” un Lietuvas „Eirovīzija 2018” konkursiem.

Dienas garumā industrijas pārstāvjiem būs iespēja dzirdēt prezentācijas par daudzfunkcionālo biļešu, mūzikas un suvenīru tirdzniecības platformu "Ekase.lv", Igaunijā radītu mūzikas finansēšanas platformu finansējuma saņemšanai pirms darba radīšanas, kā arī piedalīties meistarklasē par veiksmīgas publicitātes īstenošanu un preses relīžu veidošanu. Tāpat būs iespēja piedalīties diskusijā par industrijas pārstāvju sagatavoto pētījumu "Latvijas iedzīvotāju mūzikas klausīšanās paradumi 2017" un dzirdēt prezentāciju par Latvijas pirktāko un straumētāko dziesmu topa datu apkopošanu. 

Savukārt vakaru noslēgs muzikāli priekšnesumi no ārzemju viesiem "Black Oak", "Condor Avenue" un "Noep", kā arī vietējiem mūziķiem "Pacific K".

Vairāk informācijas var atrast festivāla Facebook lapā un šeit.