Sociālā atbalsta fonds "Līdzskaņa" aicina iesniegt pieteikumus

26.07.2017

Sociālā atbalsta fonds

Ar mērķi sniegt atbalstu nelaimē nonākušiem mūziķiem, sociālā atbalsta fonds "Līdzskaņa" aicina ikvienu, tai skaitā pašus mūziķus, iesniegt pieteikumus par tuviniekiem vai kolēģiem, kuriem nepieciešama palīdzība.

Mūziķi, producenti un citi radošo industriju pārstāvji ir viena no sociāli vismazāk aizsargātajām sabiedrības grupām. Līdz šim veselības vai finansiālās grūtībās nonākušiem mūziķiem netika piedāvāts atbalsts, taču kopš šī gada februāra to īsteno piedāvā fonds "Līdzskaņa".

Fonda “Līdzskaņa” piedāvātās palīdzības spektrs ir ļoti plašs - tiek sniegts finansiāls, praktisks un emocionāls atbalsts izpildītājiem un fonogrammu producentiem, sniegta palīdzība pārvarēt pēkšņus zaudējumus un grūtības dzīvē, kas liegušas māksliniekam attīstīt savu radošumu, tādējādi izolējot mākslinieku no ierastās vides. Palīdzība, kādu sniedz fonds, pirmkārt, saistāma ar juridiskām konsultācijām autortiesību un blakustiesību jautājumos, veicinot izpratni par to, otrkārt, ar psiholoģisku un finansiālu palīdzību veselības problēmu gadījumā, mudinot mūziķi dažādos veidos turpināt īstenot pienesumu industrijai, un, treškārt, palīdzība saistāma ar atbalstu neparedzētos gadījumos.

Izpildītāji un producenti palīdzības saņemšanai var pieteikties paši, to var darīt arī ģimenes locekļi, draugi un paziņas, fonda mājaslapā aizpildot pieteikuma anketu. Fonds aicina nebūt vienaldzīgiem un rīkoties, ja šāda palīdzība nepieciešama.

Kopš fonds dibināts, ir aizvadīti pieci mēneši, kuros apstiprināti pieci palīdzības pieteikumi: komponistam Aleksandram Kublinskim nodrošināts atbalsts rehabilitācijai, veikts līdzmaksājums Daiņa Dobelnieka kājas protēzes iegādei, dziesminiekam Valdim Atālam (Vladimirs Šatrovskis) apstiprināts palīdzības pieteikums nepieciešamajai operācijai, kā arī dziedātājam Robertam Gobziņam nodrošinātas fizioterapijas nodarbības. Tāpat atbalsts sniegts arī mūziķim Rolandam Balodim-Ūdrim jeb Ūdrītim, kam nepieciešami asistenta pakalpojumi un kāpurķēžu ratiņkrēsla pacēlājs.

Vasaras noslēgumā fonds organizēs arī radošo nometni, kurā apvienosies gan šī brīža aktīvie mūziķi, gan tie, kuri vairs aktīvi nemuzicē veselības vai sadzīvisku problēmu dēļ.

Par fondu "Līdzskaņa"

Biedrības “Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” fonds “Līdzskaņa” atbalsta izpildītājus un fonogrammu producentus, kuri devuši ievērojamu ieguldījumu Latvijas kultūras dzīvē, bet šobrīd dažādu iemeslu dēļ vairs nevar aktīvi darboties mūzikas nozarē.

Līdz šim fonds arī organizējis labdarbības koncertu ar mērķi vākt ziedojumus fonda aktivitātēm, kā arī iesaistījies grupas "DAGAMBA" rīkotajā atbalsta iniciatīvā un sarunu festivāla "LAMPA" diskusijā par sociālā atbalsta jautājumiem radošo industriju pārstāvjiem Latvijā.

Lai fonds pilnvērtīgi spētu darboties un sniegt palīdzību pēc iespējas vairāk Latvijas mūziķiem un producentiem, tiek vākti arī ziedojumi, fonda mājaslapā, kā arī vietnē Ziedot.lv, aicinot pret ziedojumiem iegādāties latviešu izpildītāju CD un DVD diskus.