Spotify izsludina iespēju faniem “pa tiešo” maksāt mūziķiem

28.04.2020

Autors: Parmuziku.lv

Spotify izsludina iespēju faniem “pa tiešo” maksāt mūziķiem

Lai palīdzētu māksliniekiem, kuri pandēmijas laikā nonākuši finansiālās grūtībās, zaudējot jebkādus ienākumus nenotiekošo publisko pasākumu dēļ, Spotify, sadarbojoties ar MusiCares un Pasaules veselības organizāciju (WHO), nodibinājis 10 miljonu dolāru lielu fonda Spotify COVID-10 Music Relief projektu, kam pievienojas arvien vairāk mūziķu visā pasaulē.

Līdzīgi kā “Artists Pick” funkcija Spotify, kas ļauj māksliniekiem savos profilos izcelt konkrētus darbus, jaunā funkcija “Artist Fundraising Pick” ļauj mūziķiem profilā “piespraust” jeb izcelt konkrētus mērķus - paši sevi vai citus mūziķus, kur fani var pārskaitīt māksliniekiem ziedojumu.

  • Opcija A: Mākslinieki var palīdzēt vākt līdzekļus organizācijām, kuras tiešā veidā tos novirza citiem mūziķiem, kas nonākuši grūtībās COVID-19 laikā. Spotify projekta “COVID-19 Music Relief” ietvaros sadarbojas ar organizācijām no visas pasaules - ziedot iespējams vai nu caur GoFundMe, vai kādu no līdzīgām platformām. Šobrīd projektā iesaistījušās organizācijas no Francijas, Vācijas, ASV, Norvēģijas, UK, Īrijas, Zviedrijas, Austrālijas, Brazīlijas un Kanādas, lai atbalstītu mūziķus šajās valstīs. Vietnes, kur var ziedot, pieejami šeit.
  • Opcija B: Mūziķi var izmantot Fundraising Pick funkciju, lai vāktu līdzekļus paši sev vai savai grupai, komandai. To var darīt, izmantojot vienu no trim piedāvātajiem e-maka pakalpojumiem – Paypal.me, Cash App un GoFundMe.

Spotify: Lai iesniegtu savu līdzekļu vākšanas mērķi (Fundraising Pick), Spotify for Artists administratora lietotāji var klikšķināt uz izvēles Get started Spotify paneļa augšpusē un sekot norādījumiem pašā Spotify aplikācijā.

Citas iespējas ziedot mūziķiem:

  • Iespēja faniem tiešsaistē “maksāt dzeramnaudu” mūziķiem, ir kļuvusi par ierastu arī tādās platformās kā Twitch (izmantojot platformas funkciju “Cheering”), un tā ir kļuvusi arī par Tencent Music Entertainment ķīniešu biznesa galveno principu.
  • YouTube jau 2014. gadā ieviesa “Fan Funding” virtuālās dzeramnaudas funkciju, bet vēlāk to pārtrauca. 2017. gadā YouTube būtībā aizstāja šo funkciju ar “Super Chat”, kas ļauj faniem maksāt, lai viņu tiešraides čatā tiktu izceltas viņu ziņas; savukārt veidotāji nopelna daļu no iekasētās naudas.