Jaunums no "Spotify" - turpmāk platforma piedāvās arī vizuālus podkāstus

31.01.2018

Jaunums no

Lielākā mūzikas straumēšanas platforma "Spotify" paziņojusi, ka turpmāk piedāvās podkāstus par politiku un izklaidi, kas papildināti ar vizuālo informāciju - tekstu, foto vai video. Jaunajai multimediālajai funkcijai dots vārds "Spotlight".

Multimediālais formāts "Spotlight" veidots tā, lai ar stāstu papildinošiem vizuālajiem elementiem lietotājam sniegtu dziļāku izpratni par iemīļotajiem māksliniekiem, izlasēm, grāmatām, publikācijām utt. Jaunais formāts neizmaina Spotify līdzšinējo uzbūvi, taču papildina un uzlabo klausīšanās pieredzi, ņemot vērā, ka līdzās audio failiem klausītājam būs iespēja arī lasīt un skatīties vizuālos materiālus - foto un video. Tā, piemēram, lietojot vizuālo podkāstu, video fails parādīsies lietotnes kreisajā pusē. 

Šobrīd "Spotify" jau izmēģina platformu "Spotlight". Šobrīd tajā pieejams līdzšinējo "Spotify" partneru piedāvātais saturs: ziņas un podkāsti par politiku, kultūru, mūziku un sportu no tādiem populāriem medijiem kā BuzzFeed News, Cheddar, Crooked Media, Lenny Letter, Genius, Gimlet Media, The Minefield Girl, Refinery29 un Uninterrupted. Tāpat gaidāms arī "Spotify" radīts oriģinālsaturs. 

"Spotify" paziņojis, ka šī gada februārī būs pieejams jaunāks saturs. Pagaidām jaunais formāts pieejams tikai ASV, taču drīzumā - arī citviet pasaulē.